Business Internaţional

Tensiunile ating cote periculoase: Coreea de Sud a mobilizat avioane de luptă după ce a detectat 180 de avioane de război nord-coreene

Tensiunile ating cote periculoase: Coreea de Sud a...

Autor: Petru Mazilu

04.11.2022, 13:10 100

Coreea de Sud a mobilizat zeci de avioane de luptă după ce a detectat 180 de avioane de război nord-coreene, a anunţat armata sud-coreeană, potrivit CNN. 

Coreea de Sud a mobilizat aproximativ 80 de avioane de luptă după ce a detectat un număr mare de avioane de luptă nord-coreene în decurs de patru ore vineri, au anunţat reprezentanţii armatei din Sud. Potrivit acestora, aproximativ 180 de avioane militare nord-coreene au fost reperate între 11.00 şi 15.00, ora locală, la aproximativ 24 de ore după ce se crede că Phenianul a efectuat un test eşuat al unei rachete balistice intercontinentale.

Tensiunile din Peninsula Coreeană s-au amplificat în această săptămână ca urmare a exerciţiilor militare comune SUA - Coreea de Sud, la care participă sute de avioane şi mii de militari din ambele ţări. Coreea de Nord i-a acuzat pe aliaţi de acţiuni provocatoare şi miercuri a lansat 23 de rachete de pe coastele sale de est şi de vest. Ca răspuns, Seulul a lansat trei rachete sol-aer.

Mobilizarea sud-coreeană de vineri a vizat un număr nespecificat de avioane de vânătoare invizibile F-35A, se arată în comunicat. În plus, avioanele de luptă sud-coreene care participă la exerciţiu „au menţinut, de asemenea, o poziţie de pregătire", au precizat cei de la armată.

O reuniune a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite va avea loc vineri pentru a fi analizate tensiunile din Coreea. Potrivit unui purtător de cuvânt al misiunii americane la ONU, SUA, Marea Britanie, Franţa, Albania, Irlanda şi Norvegia au cerut să fie organizată reuniunea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO