Business Internaţional

Topul celor mai bune 10 universităţi din SUA pentru cei ce-şi doresc job în publicitate. Galerie FOTO

University of Pennsylvania

Vedeţi cum arată sediile celor mai bune 10 universităţi din SUA pentru cei ce-şi doresc job în publicitate. Galerie FOTO

Autor: Alexandru Nanu

11.10.2014, 13:00 3960

Primele poziţii din topul celor mai bune universităţi pentru a studia marketing-ul în Statele Unite ale Americii sunt ocupate de Universiatea din Pennsylvania, Universitatea din Michigan şi, abia pe locul trei, prestigioasa univeristate Harvard, scrie Business Insider.

LinkedIn a întocmit un clasament al celor mai bune 10 universităţi din SUA pentru studierea marketing-ului, care nu se bazează pe gradul de performanţă, dar utilizează o metodă interesantă bazată pe realizările absolvenţilor săi. Întâi analizează  poziţiile de conducere şi identifică companiile de top care au atras mai mulţi candidaţi decât orice altă comapanie. LinkedIn analizează companiile care au menţinut personalul angajat pe o perioadă cât mai lungă. Următorul pas este analizarea utilizatorilor cu specializare în marketing care au cont pe LinkedIn şi ce facultate au urmat. În cele din urmă, pentru fiecare facultate, este găsit procentul de absolvenţi care au ocupat un loc de muncă specializat pe marketing într-una din companiile de top.

Topul celor mai bune 10 facultăţi pentru studierea marketing-ului în SUA, realizat de LinkedIn.

1. University of Pennsylvania

2. University of Michigan

3. Harvard University

4. New York University

5. Cornell University

6. Georgetown University

7. Stanford University

8. University of California, Berkeley

9. Northwestern University

10. The University of Texas at Austin