Business Internaţional

Un oficial francez declară că "nu există supravieţuitori" în urma accidentului aviatic

Un oficial francez declară că "nu există...

Autor: Ioana Bojan

24.03.2015, 14:39 152

Un avion Airbus A320 al companiei Germanwings, filiala low-cost a societăţii Lufthansa, care circula de la Barcelona către Dusseldorf şi avea 148 de persoane la bord, s-a prăbuşit marţi în regiunea Barcelonnette, în sudul Franţei.

Avionul decolase de la Barcelona la ora 10.01 (11.01, ora României) şi urma să ajungă la Dusseldorf, în nordul Germaniei, însă a dispărut de pe ecranele radarelor în jurul orei 11.15 (12.15, ora României). Aparatul de zbor, care avea la bord 142 de pasageri şi şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă, în apropierea localităţii Prads-Haute-Bléone (Alpes-de-Haute-Provence).

"Nu există nici un supravieţuitor", a precizat Vidalies.

"A fost înregistrat un apel de ajutor la ora 10.47 (11.47, ora României). Acest semnal de ajutor arăta că avionul era la 5.000 de picioare (aproximativ 1.500 de metri) altitudine, într-o situaţie anormală", a mai declarat Alain Vidalies, precizând că prăbuşirea a avut loc "la scurt timp după" acest semnal, relatează France TV.

"Condiţiile accidentului sugerează că nu va fi nici un supravieţuior", a declarat anterior preşedintele francez, Francois Hollande, care a anunţat că a fost constituită o celulă de criză.

"Probabil este un număr mare de victime germane (...), este o nouă tragedie aeriană (...). Este un doliu prin care trebuie să trecem pentru că e o tragedie care s-a derulat pe teritoriul nostru (...) Acest accident s-a produs într-o zonă foarte greu accesibilă (...). Dacă există locuinţe afectate vom afla orele următoare", a continuat preşedintele francez, care va discuta cu cancelarul german Angela Merkel şi cu regele Felipe al VI-lea al Spaniei.

"Deocamdată nu ştim ce s-a întâmplat cu zborul 4U 9525", a precizat la rândul său patronul societăţii Lufthansa. "Cea mai profundă compasiune pentru familiile şi prietenii pasagerilor şi ai echipajului (...). Dacă temerile noastre se adeveresc, este o zi neagră pentru Lufthansa, sperăm să găsim supravieţuitori", a adăugat Carsten Spohr.

În urma accidentului aviatic, companiile Germanwings şi Lufthansa şi-au schimbat culoarea logo-ului pe Twitter, în negru/gri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO