Business Internaţional

Ungaria si Slovacia se bat pentru o investitie de 200 mil. euro

08.09.2008, 19:35 32

Slovacia si Ungaria se lupta pentru o investitie a producatorului indian de cauciucuri Appolo Tyres.
Slovacia nu a iesit inca din cursa in ceea ce priveste proiectul de 200 mil. euro, potrivit unui purtator de cuvant al agentiei de investitii din Bratislava, dupa ce compania indiana a anuntat ca prefera sa isi construiasca noua fabrica de anvelope in Ungaria in detrimentul Slovaciei, scrie Portofolio.hu.
Compania a ales Ungaria in ciuda faptului ca ar fi primit subventii mai mari cu aproximativ 4 mil. euro in Slovacia, dar si-a reconsiderat pozitia dupa ce in orasul Gyongyos, unde ar fi trebuit sa se construiasca fabrica, autoritatile au organizat un referendum pentru a vedea care este opinia populatiei cu privire la acest proiect.
"Ne-am dori sa stim raspunsul la aceasta intrebare", a declarat un oficial al agentiei slovace de investitii si dezvoltare a comertului atunci cand a fost intrebat despre ofertele pe care le-ar putea face Slovacia celor de la Apollo Tyres si in ce orase s-ar putea construi noua fabrica.
Compania indiana a hotarat luna trecuta sa renunte la inceperea constructiilor in Gyongyos, pentru a cauta alte locatii in Ungaria si in alte zone. Fabrica ar fi creat 900 de noi locuri de munca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO