Business Internaţional

UPDATE - Furtuna perfectă începe. Criza datoriilor, piaţa muncii în cădere, preţurile de consum în creştere şi sectorul industrial în declin au trimis joi bursa americană la pământ

Furtuna perfectă începe. Criza datoriilor, piaţa muncii în cădere, preţurile de consum în creştere şi sectorul industrial în declin trimit bursa americană la pământ

Autor: Adrian Voicu,

18.08.2011, 23:27 3004

Bursa americană a încheiat şedinţa de joi în cădere, după ce mai multe date privind economia americană au neliniştit investitorii cu privire la o posibilă reintrare în recesiune a economiei.

Indicele Dow Jones a încheiat şedinţa în cădere cu 3,68% la 419,63, condus de scăderi de peste 6% ale Alcoa şi Bank of America.

Indicele S&P 500 a coborât cu 4,46% la 1.140,65 puncte, în timp ce Nasdaq Composite a avut un declin de 5,22% până la 2.380,43 puncte.

"Sentimentul de pe pieţe continuă să se deterioreze pe fondul temerilor privind sectorul bancar din zona euro", a declarat Marc Chandler, şeful divziei de strategii forex din cadrul Brown Brothers Harriman & Co., citat de Marketwatch.

Rapoartele privind economia americană nu au ajutat în niciun fel pe investitori, numărul cererilor de şomaj crescând în ultima săptămână, preţurile de consum crescând cu 0,5% în iulie, iar divizia din Philadelphia a băncii centrale americane anunţând un declin al activităţii industriale în luna august.

Morgan Stanley şi-a redus estimările privind creşterea economică globală, considerând răspunsul oferit de liderii europeni la criza datoriilor drept insuficient. De asemenea, Wall Street Journal a mai dat o lovitură pieţei, anunţând că Rezerva Federală a avut discuţii extinse cu şefii sucursalelor principalelor bănci europene, temându-se de efectele crizei datoriilor din Europa asupra sectorului bancar american.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO