Business Internaţional

Vin alegerile: Problemele industriei siderurgice germane intră în atenţia politicienilor

Vin alegerile: Problemele industriei siderurgice germane...

Autor: Catalina Apostoiu

05.05.2017, 00:00 236

Ameninţarea Thyssenkrupp de a elimina mii de locuri de muncă din sectorul oţelului în cel mai populat stat al Germaniei, Renania de Nord-Westfalia, devine un subiect de campanie cu mai puţin de două săptămâni înaintea celui mai important test electoral de dinaintea alegerilor naţionale din septembrie, scrie Bloomberg.

În condiţiile în care sondajele arată că Partidul Social Democrat (SDP) riscă să-şi piardă majoritatea guvernamentală în alegerile de pe 14 mai din Renania de Nord-Westfalia, liderii locali ai SPD şi ai Uniunii Creştin Democrate a Angelei Merkel se întrec în a lua apărarea muncitorilor din sector.

Thyssenkrupp a ajuns în centrul atenţiei politicienilor în condiţiile în care încearcă să-şi restructureze operaţiunile siderurgice ca reacţie la supracapacitatea din sector. Sindicatele se opun acestui plan, despre care spun că se va solda cu pierderea a peste 4.000 de locuri de muncă, dar şi unei propuneri de fuzionare a operaţiunilor cu Tata Steel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO