Business Internaţional

Yenul japonez continuă să slăbească simţiţor în raport cu dolarul. Moneda a atins minimul ultimului an, punând presiune pe guvern pentru a susţine cursul

Yenul japonez continuă să slăbească simţiţor în...

Autor: Valeriu Dănilă

30.06.2023, 13:16 68

Yenul japonez a scăzut vineri în raport cu dolarul, atingând pentru scurt timp un prag depăşit ultima dată în urmă cu şapte luni, reaprinzând speculaţiile conform cărora autorităţile din Tokyo îşi doresc o intervenţie pentru a susţine moneda, scrie Financial Times.

Yenul a scăzut cu aproximativ 0,2% ajung la 145,07 yeni pentru un dolar, depăşind nivelul de 145 yeni pentru prima dată de la jumătatea lunii noiembrie şi aproape de nivelul de 145,8 yeni care a determinat Ministerul de Finanţe al Japoniei să intervină în septembrie anul trecut.

Ca răspuns, ministrul japonez de finanţe Shunichi Suzuki le-a spus reporterilor că urmăreşte pieţele valutare cu „un mare sentiment de urgenţă” şi a promis că autorităţile vor lua „măsuri adecvate” în cazul unei slăbiri excesive a yenului.

„Percepţia pieţei este că ne apropiem de niveluri incomode, iar declaraţiile recente au ecouri premergătoare intervenţiei de anul trecut”, a declarat Benjamin Shatil, strateg valutar la JPMorgan în Tokyo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO