Companii

A&D Pharma face profit de 19 mil. euro cand piata se contracta

21.03.2010, 23:11 23

A&D Pharma, cea mai mare companie farma din piata locala, atrecut in 2009 pe profit, avand un profit net de 19 mil. euro dupadoi ani de pierderi, inregistrand si o crestere de 3% a cifrei deafaceri, la 514 mil. euro. In acelasi timp valoarea pietei farmadin Romania s-a redus cu 1,5%, la 1,92 mil. euro.

Rezultatul net pozitiv a fost obtinut prin eficientizareaactivitatilor locale si prin aplicarea unui program derestructurare care a adus economii de 6 mil. euro.

Totodata, A&D Pharma a anuntat finalizarea preluariiactivitatilor Ozone Laboratories in Polonia, Cehia, Ungaria,Slovenia si Bulgaria intr-o tranzactie evaluata la 20-23 mil. euro."Aceste companii au puterea sa se sutina singure, vor fi conduse demanageri de acolo si vom incerca sa copiem acolo modul de operaredin Romania. Extinderea regionala ne va oferi avantajecompetitive", a declarat Dimitris Sophocleous, directorul financiaral grupului. Pe lista de obiective pentru dezvoltarea din 2010 -2011 A&D Pharma a inclus si cresterea prin investitiigreenfield a celui mai nou business - divizia de servicii medicaleAnima, mentionand ca are o capacitate de indatorare neexploatata de60 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels