Companii

A doua oară e cu noroc. Fondul de investiţii CEECAT (ADM) vinde producătorul de cărămizi Brikston către austriecii de la Leier

A doua oară e cu noroc. Fondul de investiţii CEECAT...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

19.12.2018, 00:07 865

Grupul austriac din construcţii Leier, cu o fabrică de materiale de construcţii în judeţul Alba, a achiziţionat producătorul de cărămizi Brikston din Iaşi, de la fondul de investiţii CEECAT, parte a fondului ADM.

„Părţile au agreat să nu divulge valoarea tranzacţiei. Finalizarea tranzacţiei nu a fost condiţionată de primirea niciunui aviz, întrucât cifra de afaceri a grupului Leier în România este sub pragul care necesită aprobarea în prealabil din partea Consiliului Concurenţei“, a spus pentru ZF Cristian Suciu, director general Leier România.

Fondul de investiţii nu se află însă la prima încercare de vânzare a Brikston în ultimul an, după ce, la sfârşitul anului 2017, a fost anunţată intenţia grupului austriac Wienerberger de a cumpăra producătorul din Iaşi. În vara acestui an, Consiliul Concurenţei a spus că există risc de poziţie dominantă pentru Wienerberger prin această achiziţie, astfel că cele două părţi au anulat achiziţia. În acel context, tranzacţia fusese evaluată la 25-30 de milioane de euro, potrivit datelor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO