Companii

Actionarii Bere Azuga vor 20 mil. euro pentru vanzarea companiei

22.01.2009, 18:23 40

Actionarii Bere Azuga, unul dintre cei mai mari producatori de bere independenti cu afaceri de peste 8 mil. euro in 2007, au scos la vanzare compania care produce berea Azuga, printre cei interesati de preluarea firmei aflandu-se atat producatori din industria berii, cat si fonduri de investitii.

"Orice business poate fi vandut daca se primeste un pret corect. Purtam discutii cu mai multi investitori, atat companii din industria berii, cat si fonduri de investitii, pentru vanzarea partiala sau totala a companiei. Inca nu s-a finalizat nici o discutie, dar daca se va ajunge la un acord, tranzactia va fi realizata pe Bursa", a declarat Violeta Moraru, directorul general al Bere Azuga si actionar al companiei, fara a dezvalui numele investitorilor. Potrivit unor informatii din industrie, printre companiile interesate de aceasta achizitie se numara si Ursus Breweries, producatorul de bere cu cea mai mare cifra de afaceri in 2007. Aceasta ar fi cea de-a doua incercare a filialei locale SABMiller de a achizitiona un jucator dupa ce in iarna anului 2007 a purtat discutii de preluare a producatorului Bere Mures, achizitionat ulterior de Heineken Romania pentru peste 150 mil. euro. Intrebati daca vor sa achizitioneze Bere Azuga, reprezentantii Ursus Breweries au declarat ca nu comenteaza niciun aspect legat de strategia grupului.
"Valoarea bursiera a Bere Azuga a scazut in ultimul an sub valoarea reala a companiei. In acest moment, businessul Bere Azuga este evaluat intre 20 si 25 de milioane de euro, din care se scad creditele companiei", a spus directorul general. Bere Azuga este tranzactionata pe piata Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti sub simbolul BEGY. Ieri, o actiune Bere Azuga s-a vandut cu 6,9 lei, capitalizarea companiei fiind de 38,1 milioane de lei (peste 8,8 milioane de euro).
Bere Azuga, companie cu aproximativ 200 de angajati si cu afaceri de peste opt milioane de euro la nivelul anului 2007, este controlata de omul de afaceri de origine moldoveana Valerii Moraru (cu 60,6% din actiuni).
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO