Companii

Aeroportul Henri Coandă în topul celor mai mari creşteri ale traficului de pasageri în luna august

Aeroportul Henri Coandă în topul celor mai mari...

Autor: Cristina Bellu

13.10.2016, 11:46 386

Primele trei locuri sunt ocupate de aeroporturile Berlin Schoenefeld, Larnaca (Cipru) şi Tenerife.

Aeroportul Băneasa a ocupat tot al patrulea loc, la categoria sub 5 milioane de pasageri pe an, unde clasamentul este condus de terminalele din Oradea, Palanga (Lituania) şi Harkov (Ucraina). Avansul înregistrat de aeroportul din Băneasa a fost de 41%, potrivit datelor furnizate de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Traficul total înregistrat în primele opt luni ale anului pe cele două aeroporturi a fost de 7.141.740 pasageri şi 79.660 mişcări de aeronave (aterizări şi decolări).

Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucureştiului în perioada ianuarie – august 2016 a înregistrat o creştere de 16,5%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti devansează semnificativ tendinţa generală înregistrată la nivel european, de 2%.

Pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat, de asemenea, şi o creştere a numărului de mişcări de aeronave, depăşind şi la acest capitol trendul european, de 2,4%.

Astfel, în primele opt luni ale anului, numărul mişcărilor de aeronave pe aeroporturile din Bucureşti a crescut cu 10,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels