Companii

Afacerile FAN Courier au crescut cu 9,5% în S1

Autor: Mirabela Tiron

16.08.2012, 00:08 226

Afacerile companiei FAN Courier, cel mai mare jucător cu capital autohton din piaţa de curierat, au crescut în lei cu 9,25% în prima jumătate a acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Cifra de afaceri se înscrie în estimările efectuate la începutul anului şi în bugetul stabilit, în ciuda climatului economic imprevizibil şi a fluctuaţiilor cursului valutar. Creşterea a venit în condiţiile nefavorabil în care contractele noastre sunt semnate în moneda naţională, în timp ce cheltuielile pe care le avem sunt exprimate în euro", a declarat Adrian Mihai, unul dintre cei trei acţionari ai FAN Courier.
De la livrarea câtorva colete în 1998, cei trei proprietari români, Adri­an şi Neculai Mihai şi Felix Pătrăşcanu, au reuşit să dezvolte o companie care expediază în prezent 1,2 milioane de colete pe lună, folosind flota de 1.500 de maşini şi peste 2.000 de angajaţi.
Comenzile de la cei care fac comerţ online, dar şi lansarea de noi servicii au fost motoarele de creş­tere din acest an. Anul trecut firma a avut o cifră de afaceri de 222 de milioane de lei (circa 52 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO