Companii

Alcedo, după preluarea de către Sumitomo: "Acum toate băncile ne sună şi ne oferă credite"

Autor: Liviu Iancu - Mediafax

22.11.2011, 16:08 563

Producătorul de pesticide Alcedo este asaltat de bănci care îi oferă credite, după ce a fost achiziţionat, în noiembrie, de concernul japonez Sumitomo, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, Nicolae Săndulescu, preşedintele Alcedo.

"După ce am fost cumpăraţi de către Sumitomo, sper să avem preţuri mai bune, în primul rând pentru că vom avea acces la credite mai ieftine. Acum toate băncile ne sună şi ne oferă credite, pentru că nu mai prezentăm niciun risc", a spus Săndulescu, care va rămâne, pentru următorii ani, preşedinte al Alcedo.

Grupul japonez Sumitomo a preluat 90% din capitalul Alcedo, unul dintre cei mai importanţi furnizori de pesticide, seminţe şi îngrăşăminte. Anterior tranzacţiei, grupul Alcedo era controlat de şase persoane fizice, fiecare cu deţineri de 10-19,5%. Unul dintre acţionari, care deţine 10% din grup, a refuzat să vândă.

Tranzacţia, avizată la începutul lunii noiembrie de Consiliul Concurenţei, a fost semnată luni, iar reprezentanţii celor două părţi nu au precizat valoarea exactă a tranzacţiei, spunând doar că aceasta a fost de câteva zeci de milioane de euro.

Potrivit lui Săndulescu, japonezii vor investi în mărirea capacităţii de depozitare, prin construirea unor silozuri, şi într-o fabrică de produse granulate (insecticide şi fungicide).

"Ca noutate, japonezii ne vor ajuta să ne dezvoltăm şi pe alte business-uri, cum ar fi distribuţia de maşini agricole. Sperăm să intrăm pe această piaţă anul viitor", a spus Săndulescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels