Companii

Amep vrea sa investeasca in patru luni cat intr-un an

07.09.2000, 00:00 18



Producatorul de ambalaje pentru industria alimentara Amep American Packaging vrea sa finalizeze in acest an intregul program de investitii, in valoare de aproape 3 milioane de dolari, aprobat de Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) pentru urmatorul an.

"Investitiile facute in prima parte a acestui an au dat roade iar societatea merge in prezent foarte. In plus cred ca, daca vom mentine acest ritm de activitate, este previzibil ca vom finaliza programul de investitii aprobat de AGA mult mai devreme, chiar pana la sfarsitul acestui an", a declarat pentru Ziarul Financiar Luminita Mosescu, directorul geneal al societatii.

In cadrul ultimei AGA, actionarii au aprobat majorarea capitaluli social al companiei cu 11,6 miliarde de lei pana la 59,8 miliarde de lei, ca urmare a aportului in natura adus de actionarul majoritar al companiei, Polish

American Packaging, operatiune care a determinat cresterea ponderii acestuia in capitalul Amep la 92,47%. Cresterea ponderii POLam Pack survine unei operatiuni similare care a avut loc in luna martie a acestui an, cand detinerea companiei poloneze a urcat de la 87% la 91% din actiuni pe fondul uni aport in natura in valoare de 12,18 miliarde de lei.

In cadrul aceleiasi AGA a mai fost aprobat si un program de investitii din surse proprii, in valoare de 2,45 milioane de dolari, program care este inclus in planul de investitii 2000-2001.

"Investitiile aprobate de AGA vor fi demarate cat de curand, cel mai probabil in aceasta luna", a mai spus Mosescu.

Amep American Packaging a inregistrat in primele sase luni ale acestui an un profit net de 2,3 miliarde de lei, la o cifra de afaceri de 49,102 miliarde de lei. Anul trecut, societatea a avut un profit de circa 2 miliarde de lei.

Amep a investit anul trecut, din surse proprii, peste un miliard de lei, suma la care se adauga investitiile realizate de actionarul majoritar al companiei in ultimii doi ani, care s-au ridicat, conform contractului incheiat cu FPS, la 3,32 milioane de dolari.

Compania are un capital social de 59,8 miliarde de lei, impartit in actiuni cu valoarea nominala de 1.000 lei. Societatea se afla integral in proprietate privata, pachetul majoritar de actiuni fiind detinut de compania Polish American Packing (92,47% din actiuni).

Amep are ca principal obiect de activitate producerea si comercializarea ambalajelor metalice si din plastic pentru industria alimentara. Societatea nu a acordat, in ultimii doi ani, dividende.

Amep Tecuci a fost infiintata in anul 1971, fiind pusa in functiune in anul 1972 sub denumirea de Intreprinderea de Ambalaje Metalice pentru Agricultura si Industrie Alimentara. In 1990 are loc transformarea acesteia in societate comerciala pe actiuni cu capital majoritar de stat, sub denumirea de Amep Tecuci.

Actiunile Amep se tranzactioneaza la Bursa de Valori, ultimul pret de trazactionare, din 10 august, fiind de 1.450 lei/actiune.



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels