Companii

Americanii cu ochii pe energie: Ministerul Economiei îşi face strategia energetică alături de AmCham

Autor: Roxana Petrescu

28.09.2011, 11:54 350

Ion Ariton, ministrul economiei, a avut în cursul zilei de azi o întâlnire cu reprezentanţii Camerei de Comerţ Americane în România, AmCham, printre subiectele abordate fiind elaborarea strategiei energetice a României, proiectele în parteneriat public-privat, dar şi proiectul de introducere a managementului privat în cadrul companiilor de stat.

La această întâlnire au participat Alexandra Gătej, preşedintele AmCham România, Carmen Neagu, region executive pentru Europa de Sud-Est în cadrul GE Energy, precum şi reprezentanţi ai Microsoft sau Citybank.

"Ministrul Ion Ariton şi participanţii la întâlnire au decis intensificarea cooperării dintre AmCham şi MECMA în perioada următoare, ministerul urmând să beneficieze de expertiza şi experienţa membrilor AmCham", mai spun oficialii Ministerului Economiei.

La scurt timp după vizita preşedintelui Traian Băsescu în SUA, şefa AmCham a declarat că ar vrea o consultare mai bună din partea statului cu mediul de afaceri.

"O strategie energetică nu trebuie să se concentreze numai pe partea de energie electrică ci trebuie să includă toate resursele, inclusiv gazele de şist. O strategie trebuie să conţină mai ales măsuri, nu recomandări", a spus la acel moment Gătej.

Interesul americanilor pentru resursele din România este dovedit de prezenţa locală a unor firme precum ExxonMobil sau Chevron, precum şi de investiţiile în fabricile de echipament petrolier.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO