Companii

Analiză ZF. Topul celor mai mari spitale private din afara Capitalei. Cum şi-au consolidat greii din serviciile medicale private poziţia în provincie prin achiziţia celor mai mari spitale din Oradea, Sibiu şi Cluj

Analiză ZF. Topul celor mai mari spitale private din...

Autor: Mirabela Tiron

30.07.2023, 09:31 1128

Datele de la Statistică arată că anul trecut erau 170 de spitale private în ţară, din care 33 în Bucureşti-Ilfov,  iar restul în afara acestei regiuni Anul trecut activau în domeniul spitalicesc 389 de firme (pe cod CAEN 8610 – activităţi spitaliceşti), care au cumulat afaceri totale de 2,17 miliarde de lei şi aveau 7.321 de angajaţi, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Spitalele private înfiinţate de medici în provincie au  intrat  în ultimii cinci ani în vizorul  marilor reţele de sănătate de pe piaţa locală, astfel că pe această nişă a serviciilor spitaliceşti au avut loc mai multe tranzacţii. Spitalele private reprezintă un pariu câştigător pe piaţă în condiţiile în care tot mai mulţi pacienţi aleg să se trateze la privat, unde găsesc echipamente moderne şi condiţii hoteliere.

Cei mai mari jucători de pe piaţa serviciilor medicale, MedLife, Regina Maria şi Medicover, au cumpărat fiecare câte unu sau chiar două spitale din 25 ale celor mai mari jucători din afara Capitalei, pas prin care şi-au consolidat şi mai mult poziţia în oraşele mari din ţară.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO