Companii

Antreprenori locali. Aqua Bilbor, îmbuteliatorul apei Izvoarele Călimani şi proprietarul brandului Bilbor, a atras grupul Maria Trading ca asociat şi mizează pe creştere. „Capacitatea de îmbuteliere se va dubla. Vom relansa brandul Bilbor“

Antreprenori locali. Aqua Bilbor, îmbuteliatorul apei...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

21.02.2024, 10:00 236

♦ Reprezentanţii companiei spun că Aqua Bilbor a avut în 2023 o cifră de afaceri de 15,5 milioane de lei, iar odată cu relansarea brandului Bilbor compania mizează pe un avans de peste 10%.

Maria Trading şi Agro-Chirnogi, două dintre cele mai mari companii din agrobusi­ness, controlate de antreprenorul Băzăr Raluca-Valentina, prin intermediul firmei Prime Capital Invest, au preluat îm­preună 50% din părţile sociale ale Aqua Bilbor, un îmbutelia­tor de apă de izvor. Restul părţilor so­ciale sunt deţi­nute de Băzăr Raluca-Va­lentina, prin intermediul firmei Prime Capital In­vest, conform datelor din Monitorul Oficial.

„Parteneriatul cu Agro Chirnogi şi Maria Trading reprezintă o garanţie de dezvoltare şi extindere a businessului Aqua Bilbor, iar cooptarea acestora în cadrul acţionariatului Aqua Bilbor SRL va duce la creşterea şi con­solidarea poziţiei companiei pe piaţa apelor minerale naturale îmbutelia­te, prin facilita­rea accesului la finanţări în vederea creşterii capacităţilor de îmbute­liere şi de­po­zitare“, a spus pentru ZF Con­stantin Degeratu, adminis­trator al Aqua Bilbor.

El spune că înce­pând cu a­nul 2021 şi con­tinuând în cursul anilor 2022 şi 2023, Aqua Bilbor SRL a derulat o serie de in­vestiţii privind atât iden­tificarea de surse noi de apă mi­ne­rală na­turală în ve­de­rea creş­terii volu­mu­lui pen­tru îmbuteliere, achi­zi­­ţio­­narea de terenuri aflate în proximitatea facilităţii de îmbuteliere, cât şi in­ves­tiţii în două linii de îm­buteliere care optimizează greu­tatea am­ba­la­jelor prin reducerea canti­tăţii de plastic fo­losit. Aceste investiţii au con­dus la sporirea capacităţii de producţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO