Companii

Antreprenori locali. Producătorul de panificaţie Boromir şi-a dublat profitul în 2022, ajungând la 32 milioane lei

Antreprenori locali. Producătorul de panificaţie...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

16.08.2023, 16:30 349

Boromir Ind, cea mai mare companie din grupul Boromir, controlat de antreprenori locali, a terminat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 514 milioane de lei, în creştere cu circa 11% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. De asemenea, compania şi-a dublat profitul net, la 32 de milioane de lei. Acesta este cel mai înalt nivel al profitului înregistrat de compania din Vâlcea.

Boromir este unul dintre cei mai mari pro­ducători de produse de patiserie şi panificaţie, iar la nivel de grup are platforme de producţie în Râmnicu Vâl­cea, Buzău, Sibiu, Deva şi Slobozia.

Morăritul es­te susţinut de trei mori de grâu, o moară de mălai şi de silozuri de cereale cu o capacitate de 90.000 de tone, conform ulti­me­lor date. Com­pa­nia are o ga­mă largă de pro­duse, de la pâine până la cozonaci şi dulciuri. O al­tă linie de busi­ness esenţială es­te reprezen­ta­tă de produsele dulci de cuptor. De asemenea, grupul Boromir şi-a consolidat poziţia pe segmentele de snacks, de prăjituri, dar şi de produse de gătit acasă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO