Companii

Apa minerala Tusnad de 6,6 mil. euro

26.06.2006, 16:08 15

Producatorul de ape minerale Apemin Tusnad din judetul Harghita a obtinut anul trecut o crestere de 60% a cifrei de afaceri, pana la 6,6 mil. euro (24,1 mil. lei), cu o marja de profit de 3%, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial. Reprezentantii companiei nu au facut niciun comentariu pe seama rezultatelor pana la inchiderea editiei.
Apemin Tusnad si-a triplat capacitatea de productie la mijlocul anului 2004, in urma unei investitii de aproximativ 2,5 mil. euro care a pregatit intrarea pe segmentul apei minerale plate. Compania imbuteliaza in prezent apa minerala carbogazoasa si decarbonatata Tusnad la sticle PET de 2 litri, 1,5 litri si 0,5 litri, iar distributia se realizeaza preponderent pe piata interna.
Apemin Tusnad este o societate cu capital privat autohton, iar actionarul majoritar este omul de afaceri Gyarfas Kurko. Un alt actionar important este Perla Harghitei, care a format o singura societate impreuna cu Apemin Tusnad pana in anul 1999, cand s-au separat. Valoric, piata apelor minerale depaseste 250 mil. de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels