Companii

Are o avere de 11 mld. dolari. Cel mai bogat om din Cehia şi-a făcut intrarea pe piaţa imobiliară din România şi deja caută alte achiziţii

Petr Kellner

Petr Kellner

Autor: Cristina Roşca

17.10.2016, 00:06 3376

Petr Kellner (52 de ani), cel mai bogat om din Cehia, cu o avere estimată la aproape 11 mld. dolari, şi-a făcut intra­rea pe piaţa imobiliară din România după ce a preluat clădirea de birouri Metropolis Center din apropiere de Piaţa Victoriei într-o tranzacţie de circa 50 mil. euro. Miliardarul a negociat mai bine de jumătate de an pentru această tranzacţie despre care Ziarul Financiar a scris încă din martie.

Acum, după ce a închis acest deal, miliardarul ceh se uită deja după alte ţinte de achiziţii, clădirea Metropolis Center marcând practic intrarea lui în România pe piaţa imobiliară. În prezent pe această piaţă sunt mai multe proiecte la vânzare sau în plin proces de nego­ciere pentru vânzare, un exemplu fiind clădirile de birouri ale grupului israelian AFI, care deţine şi mallurile cu acelaşi nume. Miliardarul însă negociază câte o singură tranzacţie o dată, nu poartă discuţii în paralel, potrivit informaţiilor din piaţă.

Cum arată librăria Cărtureşti Carusel, deschisă în Centrul Vechi, într-o clădire a familiei de bancheri Chrissoveloni

Imagini impresionante cu noua flotă de avioane militare a Chinei

Surpriza anului în turism: Unde puteţi călători cu Lidl şi la ce preţuri. Galerie FOTO

Petr Kellner a intrat în businessul local prin intermediul fondului de investiţii PPF Real Estate, întregul său business fiind grupat sub umbrela brandului PPF. Miliardarul deţine businessul în domenii variate, de la bancar la telecom şi real estate şi de la biotehnologie la asigurări şi electronice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO