Companii

Auchan face primul pas catre sudul Bucurestiului

Auchan face primul pas catre sudul Bucurestiului

Investitia in magazinul din Berceni este estimata la 40 de milioane de euro

04.10.2006, 18:18 125

Auchan, unul dintre principalii operatori francezi de hipermarketuri va deschide anul viitor al doilea sau magazin din Bucuresti, in zona Berceni, in urma unei investitii de 40 mil. euro.
"Deschiderea vine sa acopere o nevoie reala a populatiei din zona (sudul Capitalei - n. red.) pentru un astfel de magazin de mari dimensiuni", spune Gerald Puttemans, directorul magazinului.
Auchan este primul retailer care anunta planuri concrete in zona de sud a Capitalei, ocolita pana acum din cauza puterii de cumparare mai reduse.
Auchan va deschide luna viitoare primul sau magazin din Romania, in zona Titan din estul Capitalei, in urma unei investitii estimate la 40 mil. euro.
Cele doua investitii vor fi finantate atat din fonduri proprii, cat si din credite bancare, MGV Distri Hiper, operatorul retelei Auchan in Romania, anuntand deja contractarea unei finantari de 10 milioane de euro din partea BRD Groupe Societe Generale.
Hipermarketul Auchan din zona Berceni va fi situat in apropierea magazinului Selgros Cash & Carry, fiind inclus in cadrul unui complex comercial de anvergura - Grand Arena, care include 250 de magazine si restaurante, potrivit reprezentantilor Auchan. Magazinul din Berceni va avea o suprafata de 14.000 de metri patrati si 1.800 de locuri de parcare. Auchan va deschide primul sau hipermarket in zona Titan din sectorul 3 din Bucuresti, investitia in teren si constructie fiind estimata la aproximativ 40 de milioane de euro. Hipermarketul din cartierul Titan va avea o suprafata de 16.000 de metri patrati si va crea 800 de noi locuri de munca.
Strategia de dezvoltare a grupului francez vizeaza deschiderea a cate doua noi centre anual.
Daca planurile de dezvoltare se vor mentine, investitiile Auchan in Romania vor ajunge la aproape 500 de milioane de euro pe termen mediu si lung.
Auchan intentioneaza sa se extinda si in afara Capitalei, fiind evaluate locatii din provincie, in special in orase cu peste 200.000 de locuitori, potrivit ultimelor informatii disponibile.
Compania MGV Distri Hiper a fost infiintata in anul 2005 de catre persoanele fizice Regis Mougel, Jean Noel Gousset si Louis Villa, care au fost implicate, potrivit ultimelor informatii disponibile pe piata, in cadrul operatiunilor de pe piata locala ale grupului francez Cora. Regis Mougel fusese chiar seful operatiunilor locale ale Cora.
In cadrul actionarilor MGV Distri Hiper se afla si grupul francez Auchan, dar si trei parteneri ai firmei de avocatura Popovici & Asociatii.
Pana anul trecut, pe piata hipermarketurilor din Romania erau prezenti retailerii francezi Carrefour si Cora, care opereaza 6, respectiv 2 magazine. Pentru anul viitor Carrefour are deja in plan deschiderea a trei noi locatii.
Real, divizia specializata a grupului german Metro, si-a facut si ea intrarea anul acesta in Romania, deschizand doua centre, in Timisoara si Constanta, iar grupul olandez SPAR a anuntat proiecte pentru deschiderea a 7 magazine in zona centrala si de vest a tarii. Un studiu publicat de Euromonitor arata ca in urmatorii cinci ani, retailerii francezi, cei mai activi de pe piata de profil din Romania, vor efectua investitii de peste un miliard de euro pentru extinderea si consolidarea retelelor de magazine.
Un alt studiu al companiei de cercetare de piata MEMRB arata ca anul trecut segmentul lanturilor de hipermarketuri a cunoscut o crestere de 42% a numarului de unitati, ritmul urmand sa se accelereze in acest an.
Estimarile de crestere au fost reali-zate pe baza planurilor de expansiune anuntate de retailerii internationali prezenti pe piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels