Companii

Austriecii si americanii fac un cazino in Ungaria

15.06.2001, 00:00 24



Cativa investitori din Austria si America si-au unit fortele pentru a construi un cazino si un centru de distractie situat pe principalul drum din nord-estul Ungariei.

Asamer & Hufnagl Holding (Aramer), un grup austriac de constructii si turism si grupul american Royal Distribution au format un consortiu de investitii pentru a construi acest centru de distractie aflat intre orasele Hegyeshalom, Masonmagyarovar si Rajka.

Hegyeshalom Ipari Park KFT, o sucursala a grupuli austriac Asamer, detine deja un teren de 170 de hectare cunoscut sub numele de Hegyeshalom Ipari Park.

Se estimeaza ca aceasta societate mixta, cunoscuta sub numele de Crystal City, va investi 1 miliard de forinti (3,3 milioane de dolari) in aceasta constructie situata la 220 de kilometri de Budapesta.

Planurile investitorilor includ construirea a patru hoteluri si a unui cazino, unde vor fi angajati aproximativ 2.500 de oameni.

atirea a fost confirmata de Edina Balogh, purtatorul de cuvant al Ministerului de Finante, care a adaugat ca Elemer Tertak, Secretar de Stat adjunct din cadrul acestui minister s-a intalnit la sfarsitul saptamanii trecute cu doi investitori, respectiv Joseph Jackson, tatal celebrului Michael Jackson, si un alt investitor de origine austriaca.

Balogh a precizat totusi ca planurile se afla intr-o faza incipienta, intrucat "nu s-a primit inca nici o oferta oficiala din partea consortiului."

Potrivit legilor in vigoare, toate cazinourile noi trebuie sa castige o licitatie de concesiune, asa cum precizeaza Marta Sibinger, presedintele comisiei de supraveghere a jocurilor de noroc din Ungaria, Szerencsejatek Felugyelet.

"Orice noua concesionare trebuie sa fie aprobata de Ministerul de Finante," spune Sibinger. Ea a adaugat ca exista in prezent 5 cazinouri care opereaza in Ungaria: trei in Budapesta-Las Vegas, Tropicana si Varkert, unul in orasul de granita Sopron si celalalt in Szentendre. Un al saselea cazino aflat in localitatea Kecskemet a fost inchis pe 26 mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels