Companii

Cădere dramatică a comerţului cu produse alimentare, nealimentare, băuturi şi tutun: -10,5% în august

Cădere dramatică a comerţului: -10,5% în august
04.10.2011, 10:27 1993

Volumul vânzărilor de produse alimentare, nealimentare, băuturi şi tutun au scăzut în august cu 10,5% şi cel de produse nealimentare cu 2,1%, arată datele prezentate astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În schimb, vânzările de carburanţi au crescut cu 0,4%. Astfel, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a scăzut cu 5,9%.

Ca serie brută, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a scăzut cu 3,9% faţă de aceeaşi lună din 2010.

În primele opt luni, comparativ cu perioada similară a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul s-a diminuat atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,7% şi respectiv cu 5,3%.

Scăderile au fost cauzate de reducerea vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (-8,7% ca serie brută, 9% ca serie ajustată), a celor de produse nealimentare (-2,6% ca serie brută, -2,5% ca serie ajustată) şi a comerţului de carburanţi (-2,3% ca serie brută, -3,4% ca serie ajustată).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO