Companii

Cei care trebuie să schimbe România. Azi Gabriela Rusu, Uniqa International

Cei care trebuie să schimbe România. Azi Gabriela Rusu, Uniqa International

Autor: Business Magazin

01.08.2011, 00:02 929

Gabriela Rusu, 36 de ani, lu­crează în marketing de 11 ani, iarîn piaţa de asigurări a intrat încă de la ter­minarea facultăţii,acum 14 ani.

Gabriela Rusu a început să lucreze în asigurări în 1997, după cetimp de patru ani s-a pregătit în facultate pentru o carieră înacest domeniu. "Am absolvit Academia de Studii Econo­mice, secţiaFi­nanţe-Asigurări, în 1997. După absolvire m-am an­gajat laASIROM, în pri­mii ani la departa­me­ntul de training, iar în 2000am fost nu­mită director adjunct de mar­ke­ting", po­vesteşteRusu.

A durat doar câ­teva luni până când să preia funcţia dedi­rec­tor deplin al de­parta­men­tului de mar­keting, pentru cadin 2003 să schimbe anga­ja­torul - a plecat la Ge­ne­raliAsigurări, unde a fost director de marketing şi comu­nicare. Treiani mai târziu Ga­briela Rusu ocupa aceeşi poziţie, însă în ca­drulunui alt asigurător - Astra.

"În 2008 a venit schimbarea majoră din cariera mea, cândam fost re­crutată ca director de marketing pentru pieţe emergentede Uniqa International, cu responsabilităţi în România, Ucraina şiBulgaria", spune Rusu. Din această funcţie coordonează şi acordăsuport celor trei departamente de marketing din companiile Uniqaale celor trei ţări, referitor la strategie, im­ple­mentare, regulicorporate, plani­fi­care, buge­tare şi alte aspec­te aleactivităţii de mar­keting.

Momentul în care a venit la Uniqa a punctat şi cea maiim­por­tantă pro­vocare din cariera sa prin tre­ce­rea de la unmanagement local la o formulă de ma­na­­gement internaţional.

Tot aici a derulat şi proiectul de care este cel mai ataşată."Pro­iectul meu «de suflet» este rebran­din­gul pe care l-am făcutîn 2009 şi 2010 la companiile Uniqa din România şi Ucraina, dupăachiziţiile realizate de grup pe aceste pieţe, rebranding care s-aîncheiat cu rezultate foarte bune."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO