Companii

Dezvoltatorii de office se pregătesc de revenirea pieţei şi construiesc şase clădiri cu livrare până în 2025. Cum se împart birourile în Capitală

MĂDĂLINA COJOCARU, Head of Office Agency Cushman & Wakefield Echinox

Autor: Bogdan Alecu

18.05.2023, 19:00 663

Activitatea de dez­vol­tare de office din Bu­cureşti dă sem­ne de dezgheţare şi în con­strucţie sunt pro­iecte de birouri cu o suprafaţă totală de 139.400 mp închiriabili, în timp ce alte clădiri cu o suprafaţă totală de aproximativ 300.000 mp se află în di­fe­rite etape de plani­ficare, dezvolta­torii fiind în aşteaptarea rezol­vării problemelor urbanistice din oraş.

U-Center II, EXPO II sau ARC sunt unele dintre cele mai impor­tan­te clădiri a căror livrare este progra­mată până la sfâr­şitul anului 2024, în timp ce pentru 2025 planurile de dezvoltare sunt încă necunos­cute, având în vedere problemele legate de autorizare din Bucureşti.

Zona de Centru-Vest (Politeh­ni­ca, Or­hi­deea, Cotroceni) a devenit cea mai mare subpiaţă de birouri din Bucureşti, depăşind astfel pen­tru prima dată zona Barbu Văcă­rescu-Floreasca, după livrările de proiecte din trimestrul 1 şi, având în vedere planurile anunţate de dez­vol­tatori, situaţia se va menţine pe termen mediu, arată datele com­paniei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Astfel, oferta de bi­rouri din Bu­cureşti în primul trimestru a constat în a doua fază a proiectului mixt One Cotroceni Park (34.500 mp închiri­abili), dez­voltat de One United Properties în zona Centru-Vest şi, de asemenea, a clădirii Muse (7.500 mp închiriabili) din Expoziţiei. Stocul de birouri din Bucureşti a ajuns astfel la 3,35 milioane metri pătraţi la sfârşitul trimestrului 1.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO