Companii

Din ce în ce mai multă aglomeraţie în malluri. Dezvoltatorii de centre comerciale se extind ca să facă loc vizitatorilor

Din ce în ce mai multă aglomeraţie în malluri....

Autor: Alina-Elena Vasiliu

13.03.2017, 07:00 1433

Traficul celor mai mari malluri din Capitală a crescut anul trecut cu valori cuprinse între 3% şi 15%, arată datele puse la dispoziţie de dezvoltatori la solicitarea ZF.

Cel mai mare avans, de 15%, a fost în Bucureşti Mall, primul centru comercial din România, construit de turcii de la Anchor Grup.

„La finalul anului, Anchor Grup şi-a atins obiectivul de trafic stabilit, în­re­gistrând evoluţii de 8% în Bucureşti Mall, respectiv de 15% în Plaza Ro­mânia. Aceasta s-a datorat încheierii procesu­lui de renovare, traficul fiind mult mai concentrat în a doua parte a anului“, spune Affan Yildirim, ge­neral manager al Anchor Grup.

În prima jumă­ta­te a anului trecut, atât Bu­cureşti Mall, cât şi Plaza Româ­nia au trecut prin lucrări de reconfi­gu­rare şi renovare, care au influenţat indicatorii de trafic.

Mallul din Vitan, Bucureşti Mall, a adăugat 23 de magazine noi, iar Plaza România are cu 28 de ma­gazine mai mult. Astfel, s-a modificat şi su­pra­faţa închiriabilă, la 47.000 de metri pătraţi în Bucu­reşti Mall şi la 38.000 de metri pătraţi în Plaza, cărora li se adaugă 10.600 de metri pătraţi de bi­rouri. Renovarea mallurilor a durat aproape doi ani şi s-a făcut fără închiderea acestora, iar inves­ti­ţia totală a depăşit suma de 26 mil. euro. „Pornind de la datele generale privind evo­luţia cifrei de afaceri înregistrată de principalii noş­tri chiriaşi, precum şi creşterea con­su­mului în ge­neral, estimările noastre indică o creş­tere a valorii şi volumului“, mai spune Affan Yildirim.

În prezent, în Bucureşti Mall există 117 maga­zi­ne, iar în Plaza România sunt 101. Dezvoltatorul spu­ne că se află în negocieri avansate cu alţi retaileri pentru a ocupa restului spaţiului de închiriat în ambele malluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO