Companii

Din serialul "Tinerii care trebuie să schimbe România". Azi: Adrian Adam, Radisson Blu Hotel

Din serialul "Tinerii care trebuie să schimbe România". Azi: Adrian Adam, Radisson Blu Hotel

Autor: Business Magazin

12.06.2011, 23:35 1440

Adrian Adam, 35 de ani, lucrează în industria hotelieră de zeceani şi traseul carierei sale are ca scop clar atingerea poziţiei dedirector de hotel până la 40 de ani. "Vreau să îmi dezvoltaptitudinile de management în industria ospitalităţii şi să atingpoziţia de director într-un hotel afiliat unui lanţ internaţionalpână la vârsta de 40 de ani", este obiectivul declarat al luiAdrian Adam în CV-ul său, care cuprinde peste zece ani deexperienţă în industrie.

În 1999 a început ca reprezentant de vânzări în cadrul CrownePlaza Bucureşti, iar în 2000 a devenit director de vânzări alhotelului. În 2001 se mută la Hotelul Bucureşti (actualul RadissonBlu), pe poziţia de director de vânzări, iar în 2003 intră încadrul Ana Hotels, unde preia poziţiile de director executiv şidirector general adjunct pentru hotelurile Astoria şi Europa (dinEforie Nord), cu un total de 320 de camere.

Din 2003 se mută la Athénée Palace Hilton Bucharest, ca asistental directorului de vânzări - unde conduce echipa de evenimente (11persoane), iar în 2005 devine director de vânzări. Din 2006 estepromovat ca şi Yield / Revenue Manager, fiind implicat încentralizarea veniturilor tuturor departamentelor. Din 2007 devinedirector de vânzări şi marketing la Delta Nature Resort, primulhotel de cinci stele din Delta Dunării.

Dupădoi ani, de la 1 aprilie 2008, s-a implicat în deschiderea şipregătirea planului de vânzări şi marketing pentru hotelulRadisson, deschis pe structura fostului Hotel Bucureşti. Acum estedirector de vânzări şi marketing la Radisson Blu Hotel, unde are caprincipale atribuţii coordonarea echipelor de vânzări, evenimente,marketing şi PR, raportându-i direct 14 persoane.

Adrian Adam este unul dintre cei 600 de tineri pe care revistaBusiness Magazin i-a propus în ultimii şase ani ca o soluţie pentruschimbarea României.

Hotelul de cinci stele Radisson Blu a fost numit în 2010 hotelulanului la nivel mondial în cadrul grupului hotelier americanCarlson din care face parte, alături de peste 1.070 de hoteluri dinîntreaga lume. Recent, la lanţul Rezidor a fost afiliat şicomplexul Centre Ville, care are aceiaşi acţionari, complexulajungând astfel la 718 camere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO