Companii

Din serialul “Tinerii care trebuie să schimbe România". Azi, Daniel Antor - M Car Trading

Cei care trebuie să schimbe România. Azi, Daniel Antor - M Car Trading

Autor: Business Magazin

18.07.2011, 00:02 988

Daniel Antor, 38 de ani, conduce de un an importatorulMitsubishi, dar lucrează în cadrul Ţiriac Holding din 1996, fiindunul dintre cei mai vechi executivi din companie.

Daniel Antor a preluat conducerea M Car Trading, importatorulMitsubishi pe piaţa locală, în luna mai a anului trecut de la MihaiIvănescu, promovat la acea vreme în funcţia de preşedinte alPremium Auto, reprezentantul Jaguar şi Land Rover pe piaţa locală,tot parte a Ţiriac Holdings.
Antor s-a angajat în cadrul grupului Ţiriac în 1996, fiindunul dintre cei mai vechi executivi din companie. Înainte să preiafuncţia de CEO al importatorului Mitsubishi, Antor a deţinutfuncţia de director servicii postvânzare în cadrul M Car Trading.Principala provocare a lui Daniel Antor din acest an va firelansarea vânzărilor Mitsubishi pe piaţa locală, după ce acesteaau scăzut cu 30% anul trecut, la aproximativ 1.000 deautoturisme.
În primul trimestru al acestui an, vânzările mărcii nipone pepiaţa locală au revenit pe un trend ascendent, înregistrând ocreştere de aproape 20%, la peste 200 de autoturisme.
În 2011, M Car Trading a devenit primul importator care alansat pe piaţa locală un automobil electric, modelul i-MiEV. Cutoate că are un preţ de pornire de aproape 37.000 de euro, adică deaproape patru ori mai mare decât un autoturism "clasic" dedimensiuni similare, până la finele anului compania va livra celpuţin zece unităţi, de două ori mai mult decât se estima iniţial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels