Companii

Directorii societatilor cu bugete respinse sunt nedumeriti

02.08.2000, 00:00 42



Directorul general al Administratiei Nationale a Drumurilor, Danila Bucsa, s-a declarat surprins de introducerea regiei pe care o conduce pe lista din ordonanta de Guvern. "Noi nu avem arierate, deoarece cheltuim cati bani ne da Guvernul", a declarat el Ziarului Financiar. Salariul mediu brut la AND este de aproximativ 2,7 mil. lei.

La randul lui, directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste, recunoaste ca regia de exploatare a metroului are arierate, sub forma datoriilor catre furnizori, insa spune ca acestea sunt determinate de nivelul scazut al subventiei primite de la stat. "Am solicitat pentru acest an o subventie de 600 mld. si nu am primit decat 250 mld., cu 20 mld. lei mai putin ca anul trecut", ne-a spus Udriste. El a precizat ca Metrorex nu are nici un fel de datorii catre bugetul statului.

Directorul general al Termoelectrica, Ovidiu Pop, spune ca nu poate sa comenteze "din auzite" prevederile ordonantei, pentru ca nu a intrat inca in posesia ei. "Astept sa apara in Monitorul Oficial si apoi vom vedea ce facem pentru reducerea arieratelor", a spus Pop.

La rOndul lui, directorul adjunct al societatii Electrica, Theodor Firican, spune ca nu se poate preciza nivelul arieratelor atat timp cat Conel este in plin proces de divizare si nu se stie inca cine va prelua datoriile "istorice". "Acum se constituie comisiile financiare si de patrimoniu, care vor analiza aceasta situatie", ne-a declarat Firican.

Conducerea Companiei Nationale a Lignitului Oltenia (CNLO) Targu Jiu recunoaste ca in bugetul de venituri si cheltuieli pe acest an este prevazuta o crestere a fondului de salarii mai mare de 25%, dar sustine ca ea este justificata de cresterea productivitatii muncii. "Fondul de salarii creste cu 32%, in timp ce productivitatea a crescut cu 42%, drept care consider ca este un BVC echilibrat", ne-a spus directorul general al CNLO, Gavril Baican.

"atirea este eronata, bilantul regiei a fost aprobat fara discutii, deci nu voi comenta aceasta informatie", a spus Costel Toma, director al Zonei Libere Galati. Directorul Siderurgica, Gheorghe Pogea, spune ca bugetul de venituri si cheltuieli este facut in "spiritul" Ordonantei de Urgenta 58.

"In termeni reali se va inregistra o crestere a productivitatii de 34% in semestrul 2 fata de semestrul 1, asa ca ne permitem o crestere salariala in aceasta limita", a spus Pogea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels