Companii

A dispărut unul dintre cele mai cunoscute branduri din HoReCa. Compania care operează lanţul Calif-Condimental a intrat în faliment. Restaurantele Condimental s-au închis, mai funcţionează doar unele sub brandul Calif

Restaurantul Calif din zona Piaţa Unirii este închis, iar pe geam apare mesajul „de închiriat“. De asemenea, pe platforma Glovo brandul nu mai este disponibil la comandă.

Restaurantul Calif din zona Piaţa Unirii este închis, iar pe geam apare mesajul „de închiriat“. De asemenea, pe platforma Glovo brandul nu mai este disponibil la comandă.

Autor: Cristina Roşca

07.07.2023, 00:05 9656

♦ Încă de acum doi ani, unul dintre acţionari spunea că soarta businessului este sub semnul întrebării ♦ Fondatorii au tot închis restaurante începând cu 2020 ♦ Vânzările au scăzut la 11,4 mil. lei în 2022, aproape la jumătate faţă de anul anterior şi la doar o treime faţă de 2019.

Compania Q&A 2000 Impex, care administrează lanţul de restau­rante Calif-Condimental, a intrat în faliment în acest an după mai mulţi ani dificili pentru business, începând cu perioada crizei sanitare.

Firma figurează între cele mai mari insolvenţe şi falimente din 2023, potrivit unui top furnizat de Regis­trul Comerţului la solicitarea ZF. În timp ce majoritatea companiilor din acest clasament apar în insolvenţă sau sub incidenţa Legii nr. 85/2014, O&A 2000 Impex figurează a fi direct în faliment.

Pentru lanţul de restaurante, problemele au început în pandemie, când industria HoReCa a fost închisă temporar, iar apoi, inclusiv în 2021, a funcţionat cu mai multe restricţii. De altfel, atât în 2020, cât şi în 2021 Radu Tănase, unul dintre acţionari, spunea că soarta businessului este sub sem­nul întrebării, fiind luate în calcul in­solvenţa sau chiar falimentul. Până la momentul publicării acestei ştiri, ac­ţionarii nu au răspuns solicitării ZF privind falimentul şi închiderea uno­ra dintre localuri.

„Brandul Condimental a dis­pă­rut, Calif nu“, a spus un angajat care a răspuns la numărul de telefon al restaurantului Calif Iancului. Lo­calul Condimental din zona Victoriei a fost închis acum circa jumătate de an, iar cel din apropiere de Unirii e şi el închis, pe geam figurând mesajul „de închiriat“, potrivit datelor ZF. În ceea ce priveşte Calif, sunt deschise unitatea de la Iancului şi cea din Mi­litari, conform unei analize a ZF. „Am redeschis aici acum două luni“, a spus persoana care a răspuns la te­lefon la restaurantul din Militari, fără a oferi alte detalii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO