Companii

Divizia de discount a Rewe, crestere de peste 30%

19.12.2007, 17:38 12

Reteaua de magazine cu discount Penny Market, parte a grupului german Rewe, estimeaza o crestere de peste 30% a vanzarilor pe piata locala in acest an fata de 2006, ceea ce ar putea duce cifra de afaceri a companiei la peste 217 mil. euro in 2007.
Rewe Romania, unul dintre cei mai mari jucatori pe segmentul discounterelor, opereaza in prezent 40 de magazine Penny Market si 5 unitati de dimensiuni mai mari Penny Market XXL. Grupul german Rewe, cu afaceri de peste un miliard de euro in Romania, mai detine pe piata locala retelele Billa (supermarketuri) si Selgros (magazine cash & Carry).
Compania a anuntat recent finalizarea unei investitii de circa 12 mil. euro in cel de-al doilea centru logistic al retelei Penny Market, situat la Turda (judetul Cluj). Acesta va deservi magazinele Penny Market si Penny Market XXL din Transilvania, retea care va cumula 12 unitati la finele anului.
Centrul logistic are o suprafata construita de circa 16.500 de metri patrati si se afla pe un teren de aproape 11 hectare. Deschiderea acestuia a generat 100 de locuri de munca in zona Turdei.
"Prin centrul logistic de la Turda am creat premisele unei expanisiuni semnificative in Transilvania, zona pana acum neabordata de noi, din considerente de costuri logistice. In 2008, expansiunea Penny Market si Penny Market XXL vizeaza toate zonele din tara, prin deschiderea celor 20 - 25 de Penny Market planificate", au declarat reprezentantii Rewe Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels