Petrom a găsit petrol nou de 45 mil. dolari într-o zonă de producţie veche de 50 de ani. „Este important să continuăm activitatea de explorare“

Secțiune susținută de Medlife Logo

18 dec 2014 Autor: Roxana Petrescu

Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom responsabil pentru segmentul de explorare şi producţie

Este cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani în zona Munteniei. Anul acesta, am avut cel mai ridicat nivel al investiţiilor pentru explorare postprivatizare. Este important să continuăm activitatea de explorare în condiţiile în care 90% din zăcămintele pe care le operăm sunt mature şi au atins vârful de producţie cu mulţi ani în urmă.

Petrom, singurul producător de petrol şi gaze din România, a identificat un nou zăcământ de hidrocarburi în judeţul Buzău, din care ar putea extrage până la 2.100 de barili pe zi, echivalentul a 45 de milioane de dolari pe an la actualul preţ al petrolului, aceasta fiind cea mai importantă descoperire din ultimii 30 de ani din zona Munteniei.

Importanţa acestui anunţ vine din faptul că descoperirea a fost făcută într-o zonă exploatată mai bine de 50 de ani, demonstrând faptul că odată cu avansul tehnologic există încă un potenţial de hidrocarburi onshore pentru România, chiar dacă extracţia de petrol şi gaze a început în urmă cu mai bine 150 de ani.

„Este cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani în zona Munteniei. Anul acesta, am avut cel mai ridicat nivel al investiţiilor pentru explorare postprivatizare. Este important să continuăm activitatea de explorare în condiţiile în care 90% din zăcămintele pe care le operăm sunt mature şi au atins vârful de producţie cu mulţi ani în urmă. În prezent, furnizăm circa 40% din necesarul de ţiţei şi gaze al României“, a declarat Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom responsabil pentru segmentul de explorare şi producţie.

Descoperirea a fost făcută în sudul judeţului Buzău, în perimetrul VIII Urziceni Est, care în 2010 a făcut obiectul unui parteneriat de explorare încheiat cu Hunt Oil prin care grupul american a devenit operatorul perimetrului.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.12.2014

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
petrol
, petrom
, important
, explorare
, productie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide