Energie

Radiografia celui mai mare trader privat din energie: Cum se împart banii Tinmar

Radiografia celui mai mare trader privat din energie: Cum...

Autor: Roxana Petrescu

05.10.2016, 00:07 1817

Cele trei firme rezultate din divi­za­rea fostului Tinmar IND, cel mai mare trader privat de produse ener­getice, controlat de omul de afaceri Au­gustin Oancea, au avut împreună afa­ceri de 1,27 miliarde de lei după pri­mele şase luni ale anului, aproape 80% din rulaj venind din partea de ener­gie electrică. Acestea sunt pri­me­le date oficiale care arată structura de încasări a unuia dintre cei mai puternici antreprenori din România.

La finalul anului trecut, condu­cerea Tinmar IND a luat decizia de a diviza compania în trei firme diferite în funcţie de obiectul tranzacţionat, măsura fiind luată datorită dimen­siunii considerabile la care ajunsese entitatea.

Astfel, Tinmar Gas este deo­cam­dată cea mai mică firmă din grup, având după primele şase luni un busi­ness de 37,9 milioane de lei şi un pro­fit net de 0,4 milioane de lei. Fiind un business recent înfiinţat, nu există po­si­­bilitatea comparării rezultelor fi­nan­ciare cu perioada similară a anului trecut.

Tinmar Oil, compania specializa­tă în comerţul cu produse petroliere, a terminat primele şase luni ale anului cu un business de 237 de milioane de lei şi cu un profit net de 1,5 milioane de lei. Tinmar Oil este de fapt fostul Tinmar IND, aşa că o eventuală comparaţie cu perioada similară nu are relevanţă în contextul în care la acel moment Tinmar IND regrupa toate businessurile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO