Companii

Ernst & Young face planul de afaceri pentru Transelectrica

18.02.2004, 00:00 31



Transelectrica, compania nationala de transport a energiei electrice, si-a ales drept consultant pentru imbunatatirea planului de afaceri pe perioada 2004 - 2014 compania Ernst & Young, valoarea contractului de consultanta fiind in jur de 40.000 euro, a declarat pentru ZF Jean Constantinescu, director general al companiei.



Transelectrica primise doua oferte din partea Ernst & Young si PricewaterhouseCoopers, ambele companii de consultanta facand parte din renumitul Big Four.



"Ernst & Young va face de fapt prima revizuire majora a planului de afaceri al Transelectrica pentru perioada 2004 - 2014. Primul plan de afaceri pe termen lung a fost realizat de firma germana de consultanta Fichtner pentru perioada 2000 - 2010", explica Jean Constantinescu.



Intocmirea planului de afaceri cu un consultant de o reputatie internationala va fi un avantaj pentru Transelectrica in vederea obtinerii unui rating imbunatatit de la agentiile internationale de evaluare Standard & Poor's si Moody's, mai spun oficialii Transelectrica.



Planul de afaceri va presupune derularea pe termen lung a tuturor activitatilor operationale, fiind luati in calcul mai multi parametri precum numarul de salariati, evolutia cheltuielilor operationale, programul de investitii si programarea veniturilor.



Transelectrica deruleaza un program masiv de investitii pentru modernizarea infrastructurii de transport a energiei electrice si a statiilor electrice si planuieste intrarea in acest an intrarea pe piata telefoniei. Pana acum, compania si-a sustinut investitiile din credite externe atrase de la banci comerciale sau institutii financiare internationale precum Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare sau Banca Mondiala, respectiv din surse proprii si de la fondul de dezvoltare al sistemului energetic. Compania nu a renuntat inca la ideea de a iesi pe pietele externe de capital cu o emisiune de obligatiuni, pentru care au fost angajati ca intermediari ABN Amro si Morgan Stanley.



Transelectrica estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 9.000 mld. lei (219 mil. euro).
adrian.mirsanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels