Companii

Eurolines pariaza pe turismul intern

21.03.2005, 00:00 12

Compania de turism Eurolines Nova Touring asteapta in acest an o crestere cu circa 25% a cifrei de afaceri, anticipand o majorare substantiala a cererii de turism intern, a spus Nicolae Lech, directorul executiv al Eurolines.
"Informatiile pe care le avem de la birourile noastre din tara ne arata ca anul acesta va creste puternic cererea pentru turism intern. Noi deja am contractat mai mult pe litoralul romanesc decat anul trecut si mizam pe majorarea cu 25%-30% a numarului de turisti care vor achizitiona oferte interne", a spus Lech.
Eurolines Nova Touring a avut anul trecut o cifra de afaceri estimata la 24 de milioane de euro, din care 17 milioane de euro din transportul international de persoane si 7 milioane de euro din turism. Eurolines Nova Touring a luat fiinta in urma achizitiei de anul trecut a tour-operatorului Nova Turism de catre compania Eurolines, specializata in transportul cu autocarul. Compania are 40 de birouri in principalele orase din Romania.
Anul trecut, numarul de turisti care si-au petrecut concediul pe litoralul romanesc prin intermediul Eurolines a crescut de circa trei ori fata de 2003, ajungand la 10.000 de persoane.
Pentru a atrage si mai multa clientela, compania a lansat anul acesta un program prin care acorda discounturi pentru rezervarile facute timpuriu de catre turisti.
"Turistii romani sunt obisnuiti sa faca rezervarile pe ultima suta de metri si vrem sa-i determinam sa le faca mai din timp, mai ales ca putem obtine de la prestatori discounturi de peste 10%", a mai spus Lech. El a adaugat ca in Europa de Vest rezervarile se fac si cu sase luni inainte de excursie.
Eurolines mizeaza in acest an pe o crestere cu 5-8% a numarului de pachete turistice vandute de companie strainilor care vin in Romania si pe o stagnare sau cel mult o crestere usoara a romanilor care pleaca in strainatate.
"Chiar daca deprecierea euro a dus la ieftinirea pachetelor turistice in strainatate, cred ca cererea va fi la fel de mare ca anul trecut", a afirmat el.
In afara de transport si de turism, holdingul Eurolines activeaza in domeniul vanzarilor si inchirierilor de autocare, serviciilor de IT si logistica, mesageriei si curieratului, taximetriei si decoratiunilor interioare.
georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels