Companii

Fabrica Deltaica Seafood din Tulcea: „Mai este loc de creştere. Consumul de preparate din peşte este încă sub media europeană“

Fabrica Deltaica Seafood din Tulcea: „Mai este loc de...

Autor: Mirabela Tiron

17.04.2024, 00:07 1908

Compania Deltaica Seafood, care produce preparate din peşte, deţinută de soţii Daniela şi Daniel Buhai din Tulcea, a finalizat anul trecut cu afaceri de 40  mil. lei, iar pentru acest an a bugetat un avans cu 20%.

„Am instalat noile capacităţi construite. Vrem să ne consolidăm poziţia în piaţă. Mai este loc de creştere dat fiind că la noi consumul de preparate de peşte este de 8,5 kg pe cap de locuitor anual în medie, faţă de 14 kg media europeană“, a declarat pentru ZF Daniel Buhai, director general al Deltaica Seafood.

Compania vinde conserve şi preparate din peşte bazate pe reţete tradiţionale din Delta Dunării şi deţine o fabrică în Tulcea. Deltaica are produse certificate pe scheme de calitate europeană, precum scrumbia de Dunăre afumată, salata cu icre de ştiucă de Tulcea dar şi salata tradiţională cu icre de crap. Pe reţeaua tradiţională vinde şi batogul de sturion.

Compania a demarat investiţia în extindere şi modernizare încă din 2022, în total suma investită a ajuns la 1,7 mil. euro. O parte din această sumă a reprezentat un credit Agro IMM Invest. Prin această investiţie pro­ducătorul şi-a dublat  capacitatea de producţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO