Companii

Familia Niculae a cumpărat primul avion de taxi aerian

Familia Niculae a cumpărat primul avion de taxi aerian

Autor: Emil Popescu

12.06.2011, 23:34 516

Compania Inter Aviation, din grupul InterAgro, deţinut de omulde afaceri Ioan Niculae (desen), a cumpărat un avion business jetcu 14 milioane dolari, primul al operatorului de taxi aerian. InterAviation a prezentat noua achiziţie duminică la aeroportulBucureşti Băneasa.

Directorul general al Inter Aviation Octavian Piţa a declarat căavionul are un preţ de catalog de circa 16 milioane dolari,discount-ul acordat fiind de aproximativ două milioane dedolari.

Compania de taxi aerian de business va opera de la sfârşitullunii iunie şi un elicopter, cumpărat din Marea Britanie la un preţapropiat de cel al avionului. Inter Aviation vizează o flotăcompusă din trei avioane business jet şi unu sau două elicoptere.Al doilea avion va fi achiziţionat la toamnă, iar cel de-al treileaîn 2012, potrivit directorului general al companiei.

În luna mai Ioan Niculae a declarat că noua firmă va opera, pelângă aparate proprii, un avion care va fi achiziţionat de GigiBecali.

Inter Aviation este deţinută de fiica lui Niculae, AdinaNiculae, cu 51% din titluri, restul fiind în proprietateaInterAgro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO