Companii

Farmec se extinde peste hotare

14.02.2007, 16:35 34

Producatorul de cosmetice Farmec Cluj va deschide in acest an o reprezentanta la Budapesta, intentionand ca pana la finele anului 2008 sa detina trei filiale pe pietele externe.
Potrivit informatiilor companiei, reprezentantele externe vor fi atat centre de distributie pentru produsle companiei, cat si magazine de prezentare. Prin intermediul celor trei reprezentante vor fi comercializate in principal cosmeticele din gama Gerovital H3, planurile de extindere ale companiei venind ca raspuns la cererea mare pentru aceste produse.
"Cosmeticele din gama Gerovital H3 reprezinta 90% din totalul produselor exportate de Farmec. Acest fapt ne-a determinat sa ne deschidem propriile reprezentante in tarile unde cererea de creme Gerovital H3 este foarte mare", a motivat extinderea Horea Turdean, directorul de marketing si vanzari al companiei.
In 2006, 10% din productia companiei a fost destinata exportului. "Prin deschiderea acestor reprezentante estimam o crestere considerabila a cifrei de afaceri a Farmec pe pietele externe", spun reprezentantii companiei. Aportul acestora la cifra de afaceri a Farmec este asteptat sa se ridice la 30%. Compania a derulat anul trecut afaceri de 19 mil. euro si a obtinut un profit brut de 2,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels