Companii

Flamingo renunta la operatiunile din SUA si Croatia

03.02.2006, 20:20 15

Retailerul Flamingo, unul din principalii jucatori pe piata de IT & C, si-a restructurat pe parcursul lunii ianuarie unele din operatiunile de pe pietele externe, vanzandu-si participatia detinuta in cadrul companiei IT Solar LLC din Statele Unite si renuntand la operatiunile din Croatia. In acelasi timp, conducerea Flamingo a precizat ca societatea se va concentra pe dezvoltarea accelerata pe pietele din Serbia si Muntenegru.

Oficialii Flamingo au explicat aceste miscari prin modificarea semnificativa a conditiilor din unele piete externe pe care compania opereaza. Retailerul a decis sa realizeze aceasta restructurare si ca urmare a concentrarii pe noile oportunitati aparute ca urmare a achizitiei lantului de electronice si electrocasnice Flanco, a mai precizat conducerea societatii intr-un comunicat transmis pe Bursa. Reprezentantii companiei nu au fost disponibili ieri pentru a oferi comentarii suplimentare.

IT Solar era o firma de la care Flamingo cumpara anumite componente IT din Asia, folosite de companie preponderent pentru marcile sale private. IT Solar depindea comercial de Flamingo, rezultatele financiare ale firmei fiind consolidate cu cele ale grupului Flamingo. Ulterior, in primavara anului trecut, Flamingo a achizitionat integral firma americana. In Croatia compania era prezenta doar cu activitati de distributie si nu detinea magazine.

Flamingo a cumparat IT Solar dupa ce intr-o prima faza societatea isi separase filialele de distributie de pe pietele externe prin vanzari catre ITC - International Technology Capital Limited, o firma inregistrata in Marea Britanie, si catre IT Solar, decizia de separare a operatiunilor fiind luata ca urmare a perspectivelor limitate de dezvoltare a activitatii de distributie in exterior pe care conducerea companiei le intrevedea la acea data.

La Bursa, Flamingo a scazut ieri cu 1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels