Companii

Fondul Proprietatea a pierdut 260 mil. lei din avere după oferta Nuclearelectrica, dar ar putea recupera după listarea Romgaz

Fondul Proprietatea a pierdut 260 mil. lei din avere...

Autor: Roxana Pricop

15.10.2013, 00:08 306
Averea Fondului Proprietatea (FP) a scăzut cu 260 de milioane de lei în luna septembrie, până la 14,92 miliarde de lei (3,4 mld. euro), după ce pachetul de acţiuni deţinut la Nuclearelectrica a fost reevaluat în funcţie de preţul din ofertă. Fondul ar putea recupera scăderea prin listarea Romgaz, având în vedere că analiştii consideră subevaluată participaţia pe care fondul o deţine la producătorul de gaze.
 
 
Fondul Proprietatea deţine un pachet minoritar de 9,73% din capitalul Nu­clear­electrica, pe care până în luna septembrie l-a evaluat luând în calcul capitalurile proprii ale companiei. La finalul lunii august, participaţia de 9,73% din capitalul Nuclearelectrica era evaluată de fond la 648 de milioane de lei şi era pe locul cinci în clasamentul celor mai mari zece deţineri ale fondului.
 
În septembrie a avut loc oferta publică iniţială prin care Nuclearelectrica a vândut 10% din acţiuni la un preţ de 11,2 lei/acţiune pentru o sumă totală de 272 de milioane de lei. Astfel că fondul a trebuit să îşi reevalueze participaţia la Nuclearelectrica în funcţie de preţul din ofertă, această referinţă fiind cea validată de piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO