Companii

GDF SUEZ opreste gazele la Enet pentru restante de 4,2 mil. euro

11.06.2009, 16:10 50

Furnizorul de gaze naturale GDF SUEZ Energy Romania, fostul Distrigaz Sud, va sista incepand de sapatamana viitoare livrarile de gaze catre societatea de termoficare Enet din Focsani in contul unor datorii de circa 18 milioane de lei (4,28 milioane de euro) pe care aceasta le-a acumulat la furnizorul de gaze naturale.

Potrivit site-ului Enet, compania are 526 de angajati si deserveste atat populatia municipiului Focsani, cat si agenti economici si institutii bugetare racordate la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice.
"Masura vine ca urmare a cresterii semnificative a sumelor restante datorate de societatea amintita catre GDF SUEZ Energy Romania S.A. In momentul de fata S.C. ENET S.A. Focsani inregistreaza o creanta de aproximativ 17,9 milioane lei. Deoarece S.C. ENET S.A. Focsani nu si-a respectat aceste obligatii contractuale, compania noastra a notificat in cursul zilei de 9 iunie conducerea societatii amintite cu privire la sistarea furnizarii gazului natural", spun reprezentantii GDF SUEZ Energy Romania. Furnizorul de gaze naturale mai spune ca avand in vedere impactul social al unor astfel de decizii, GDF SUEZ Energy Romania este deschisa pentru gasirea unor solutii pentru rezolvarea datoriilor Enet. Reprezentantii fostului Distrigaz Sud nu au precizat daca mai au si alti clienti care se afla in aceeasi situatie cu compania din Focsani. Atat E.ON Gaz Romania, cat si GDF SUEZ Energy Romania au anuntat lunile acestea ca vor adopta un regim de toleranta scazut fata de clientii care nu-si platesc la timp facturile la gaze.
Distribuitorul de gaze a mai oprit livarile catre Enet si in luna februarie, ca urmare a neachitarii restantelor la gaze in valoare de peste 26 milioane de lei. Unicul actionar al ENET este Consiliul Local al Municipiului Focsani.
GDF SUEZ Energy Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 3,65 miliarde de lei (992,4 milioane de euro), in crestere cu 13,6% comparativ cu rezultatul din 2007.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels