Companii

Grupul Carmistin şi-a crescut de 1,5 ori numărul de angajaţi în trei ani

Grupul Carmistin şi-a crescut de 1,5 ori numărul de...

Autor: Florentina Niţu

10.04.2024, 18:00 249

Carmistin, unul dintre cei mai mari jucători din industria alimentară şi, în principal, din piaţa cărnii, a ajuns la un număr de 3.675 de angajaţi în luna aprilie a acestui an, potrivit datelor oferite de reprezentanţii săi. Numărul salariaţilor aproape s-a dublat faţă de finalul anului 2021, când erau 2.300, şi astfel a devenit cel mai mare angajator din industria alimentară şi a depăşit Unicarm.

Carmistin a fondat în anul 2000 de Iustin Paraschiv, după o experienţă în afaceri acumulată în cadrul companiei producătoare de mezeluri Ana şi Cornel din judeţul Prahova, deţinută de părinţii săi, iar în 2022 a avut o cifră de afaceri consolidată de 1,35 miliarde de lei, care l-a plasat pe prima poziţie în topul jucătoriilor din industria agroalimentarş, depăşind grupul chinezesc Smithfield (1,28 mld. lei).

Acum, prin prisma numărului de angajaţi, Carmistin a depăşit un grup românesc, Unicarm, fondat de Vasile Lucuţ, care, conform ultimelor date ZF are circa 3.000 de angajaţi. De altfel, în industria alimentară mai sunt şi alte companii româneşti cu un număr mare de angajaţi, între 2.000 şi 3.000, cum sunt Aaylex One (Bogdan Stanca), Transavia (Ioan Popa), Cris-Tim (familia Timiş) sau Agricola din Bacău.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO