Companii

Henkel Bautechnik si-a bugetat afaceri de 32 mil. euro

16.01.2006, 20:18 34

Henkel Bautechnik Romania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri in crestere cu 20% fata de 2005.

"Piata de adezivi creste mult mai repede decat piata constructiilor, cu circa 20% anual. In Romania se foloseste mai mult adeziv decat in tarile din vest pentru ca suportul pe care se aplica nu este drept", a declarat pentru Ziarul Financiar Marius Ivan, directorul general al Henkel Bautechnik Romania, filiala locala a concernului german Henkel.

Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 27 milioane de euro, in crestere cu circa 55% fata de anul precedent. "Aceasta crestere s-a datorat inaugurarii celei

de-a treia fabrici Ceresit in Romania, cu care am ajuns sa detinem o capacitate de productie totala de peste 200.000 de tone pe an. Avem in plan sa dublam capacitatea de productie in 2007, datorita cresterii cererii pe aceasta piata", precizeaza Ivan. Producatorul de adezivi a realizat 75% din cifra de afaceri din productia proprie.

Henkel Bautechnik Romania a intrat pe piata in 1999 si a investit pana in prezent peste 10 milioane de euro in Romania. Compania detine din 2000 o fabrica de adezivi si din 2004 o unitate de productie a amorselor si a tencuielilor, ambele in Pantelimon.

Compania a investit anul trecut aproape 3,5 milioane euro pentru realizarea unei fabrici de adezivi pentru constructii sub marca Ceresit in localitatea Pantelimon. Adezivii se adreseaza atat pietei interne, cat si exportului catre Serbia, Republica Moldova si Bulgaria.

Vanzarile de adezivii pentru placari ceramice Ceresit au cea mai mare pondere in cifra de afaceri a companiei, acestea fiind anul trecut cu 60% mai mari decat in 2004. Piata de adezivi se ridica, potrivit reprezentantilor Henkel Bautechnik, la circa 60 mil. euro.

Potrivit datelor prezentate de companie, aceasta detine 45% din vanzarile de adezivi pentru placari ceramice din Romania si circa 20% din piata de sisteme de termoizolatie. "Anul trecut am avut ca obiectiv intarirea pozitiei pe piata de termoizolante a fatadelor prin marirea numarului de masini de colorat cu 30 de bucati", mentioneaza Ivan.

Printre marcile aflate in portofoliul Henkel se numara Ceresit si Thomsit. Grupul german este prezent pe piata romaneasca si prin intermediul companiei Henkel Romania, filiala a Henkel Central Eastern Europe.



Investitii marca Henkel

@ In 2000, compania deschide prima fabrica de adezivi marca Ceresit in comuna Pantelimon;

@ Henkel isi extinde in 2004 capacitatea de productie, printr-o investitie de

1 milion de euro intr-o unitate de productie a amorselor si tencuielilor;

@ Anul trecut, Henkel a investit 3,5 mil. euro intr-o noua fabrica de adezivi in Pantelimon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels