Companii

Hidrogen made in Ro: Dobrogea şi Galaţiul au şansa de a deveni hydrogen valleys, dar lucrurile trebuie să se mişte acum

Hidrogen made in Ro: Dobrogea şi Galaţiul au şansa de...

Autor: Roxana Petrescu

05.03.2023, 09:00 7144

Până la jumătatea acestui an, România ar putea avea prima strategie privind dezvoltarea producţiei de hidrogen pe plan local, Galaţiul şi zona Dobrogei fiind văzute ca potenţiale huburi pentru această nouă industrie. „Principala provocare în producţia de hidrogen este transportul acestuia, de aceea hidrogenul trebuie produs acolo unde este folosit. Judeţul Galaţi ar putea deveni un adevărat Hydrogen Valley, avem industrie siderurgică, avem oraşul, avem portul şi alte industrii. Este un avantaj imens să dezvoltăm hidrogen aici“, a spus Ajay Aggarwal, preşedinte LIBERTY Steel Group Europa şi preşedinte al consiliului de administraţie LIBERTY Galaţi, în conferinţa ZF Power Summit 2023.

LIBERTY Galaţi este cel mai mare producător de oţel din România şi este implicat într-un proiect masiv de decarbonizare, obiectivul fiind ca la nivelul anului 2030 producţia să fie realizată fără emisii de carbon. Mai departe, Dobrogea este a doua zonă cu un potenţial real pentru hidrogen ţinând cont de dezvoltarea energiei eoliene offshore, în Marea Neagră, spun specialiştii din domeniu.

„Pornind de la ideea că în continuare vor fi probleme legate de evacuarea producţiei de energie din Dobrogea în restul ţării, se formează o oportunitate majoră pentru a folosi această energie în exces exact pentru producerea hidrogenului verde şi pentru a-l consuma local“, a spus Andrei Covatariu, energy & climate policy expert, prezent şi el la ZF Power Summit 2023.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO