Companii

Inflaţia a stat în calea tradiţiei cozonacilor făcuţi după reţeta bunicii: ouăle din coşul de cumpărături sunt cu 25% mai scumpe în aprilie decât în ianuarie, iar făina cu 10%

Inflaţia a stat în calea tradiţiei cozonacilor...

Autor: Florentina Niţu

23.04.2023, 12:55 134

Preţurile alimentelor au crescut cu 3,3% de la începutul anului, conform INS În realitate, în primele trei luni din acest an coşul de cumpărături al unui bucureştean s-a scumpit cu circa 10% Demersul ZF, de analiză a preţului pe baza Monitorului Preţurilor, este unul jurnalistic, care îşi propune să vadă impactul real al creşterii preţurilor în magazine, la cele mai cunoscute branduri, fiind practic un index al modului în care se vede inflaţia în viaţa.

Cozonacul întreg sau, mai nou, la bucată s-ar putea să fi luat locul cozonacului tradiţional făcut după reţeta bunicii pe masa de Paşti. Preţul ouălor a crescut cu 25%, iar cel al făinii cu 11% din ianuarie până în aprilie în reţeaua Carrefour, conform datelor analizate de ZF din Monitorul Preţurilor.

Ouăle şi făina nu sunt singurele alimente care au avut creşteri semnificative însă. Per total, coşul cu prin­cipalele alimente al unui bucureştean s-a scumpit cu circa 10%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO