Companii

Ioan Nani, director general al Antibiotice Iaşi: În 2023 ne concentrăm să consolidăm prezenţa în Europa

Ioan Nani, director general al Antibiotice Iaşi: În...

Autor: Georgiana Mihalache

01.05.2023, 00:07 926

Antibiotice Iaşi, cel mai mare producător de medicamente cu ca­pital românesc, a ajuns în 2022 la aproape 100 mil. euro venituri din vânzări, în creştere cu 32% faţă de anul anterior, iar pentru anul 2023 aşteptările sunt de creştere tot cu două cifre.

„Antibiotice Iaşi trebuie să se înscrie în peisajul farmaceutic euro­pean, nu numai naţional. Trebuie să fim antrenaţi într-o «energie» euro­peană, într-un efort comun de creştere a independenţei Europei faţă de producţia de medicamente din alte teritorii“, a spus recent pentru ZF Ioan Nani, directorul general al Antibiotice Iaşi. Pieţele internaţionale au adus venituri din vânzări în valoare de 184 mil. lei pentru Antibiotice Iaşi anul trecut, în creştere cu 30% comparativ cu anul 2021.

Cele mai vândute produse finite la export sunt anti­infecţioasele injecta­bile, iar printre ţările unde ajung medicamentele fabricate la Iaşi sunt SUA, Marea Britanie, Vietnam, Canada, Danemarca, Irak, Azerbaidjan, Moldova, Canada.

Şi portofoliul de produse al producătorului românesc va creşte în următorii ani, platforma de la Iaşi având o componentă puternică de cercetare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO