Companii

Irina Măndoiu, Policolor: Tinerii nu-şi mai doresc să lucreze în fabrici

Irina Măndoiu, Policolor: Tinerii nu-şi mai doresc să...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

25.08.2023, 00:07 1140

Producătorul de lacuri şi vopsele Policolor - Orgachim vrea să automatizeze la maximum activitatea de producţie în fabrica pe care o are în Bucureşti, în contextul în care găsirea forţei de muncă este o misiune tot mai dificilă.

„Faptul că suntem prezenţi cu o fabrică în Bucureşti vine cu mai multe provocări. Partea bună este că avem accesibilitate mare, dar partea proastă este cu forţa de muncă, în Capitală rata şomajului fiind foarte mică. Tinerii nu-şi mai doresc să lucreze în fabrici, nu vor muncă fizică. Vârsta medie a angajaţilor noştri este de peste 50 de ani, aşa că avem nevoie de un plan. Pentru a atrage noua generaţie, trebuie să fii tehnologizat. Noua generaţie nu iubeşte pixul şi hârtia, ci tableta şi telefonul“, a spus Irina Măndoiu, CEO al Policolor - Orgachim, la emisiunea online de business ZF Live.

Anul acesta, compania a terminat o hală nouă de producţie, a dublat spaţiul şi a ajuns la 3.000 de metri pătraţi, capacitatea fiind de peste 30.000 de tone pe an. Policolor vinde aproximativ 23.000 de tone, dar cota de piaţă este de doar 10%, astfel că potenţialul de dezvoltare este mare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO