Companii

KPMG a strans 10 mil. euro intr-un an din consultanta si audit

25.09.2003, 00:00 17



Serviciile de consultanta fiscala, auditul si serviciile de evaluare a riscului au adus cele mai mari cresteri de venituri inregistrate in anul fiscal 2002/2003 de firma de servicii profesionale KPMG Romania.



Al treilea mare jucator de pe piata romaneasca a consultantei, KPMG estimeaza la 10 milioane de euro veniturile brute incasate in perioada 30 septembrie 2002-30 septembrie 2003. Victor Kevehazi, senior partner, spune ca atingerea nivelului de 10 mil. euro incasari reprezinta o dezvoltare buna a companiei, aflata intr-un proces de crestere constanta.



In ultimul an, cea mai mare crestere, de 10%, au inregistrat-o veniturile din servicii fiscale, care au adus doua milioane de euro.



"Ne asteptam in continuare la o cerere sporita de servicii fiscale, in principal din partea investitorilor straini, care au nevoie de asistenta intr-un sistem fiscal complicat asa cum este cel romanesc", spune Victor Kevehazi, senior partner la KPMG Romania.



Activitatea de audit a fost insa in ultimul an principala sursa de venituri, cu peste cinci milioane de euro. Fata de anul precedent, cresterea a fost tot de 10%.



"Cererea de servicii de auditare a situatiilor financiare inregistreaza o dezvoltare spectaculoasa. Situatiile financiare auditate, care reprezinta un document de baza in afaceri, tind sa devina o norma si in Romania, ceea ce va da mai multa credibilitate societatilor si va imbunatati transparenta pe piata", afirma Kevehazi.



KPMG mizeaza si pe o crestere anuala de 15% a veniturilor din servicii de evaluare a riscului.



In ceea ce priveste activitatea de consultanta financiara, veniturile s-au ridicat la 1,5 milioane de euro, in crestere cu 7% in comparatie cu anul financiar 2001/2002. La acest capitol, din ce in ce mai cerute sunt serviciile de restructurare, elaborarea de strategii de reorientare a afacerilor si servicii de administrare in cadrul procedurilor de faliment. In ultimul an, KPMG a acordat servicii de concultanta financiara in peste 200 de tranzactii intre diverse companii.



Compania de servicii profesionale KPMG este prezenta pe piata romaneasca de noua ani si a ajuns in prezent la 250 de angajati, din care opt parteneri si 233 de specialisti. In conducerea firmei au fost cooptati recent doi noi partneri - Niculae Done, in functia de tax partner si Serban Toader, ca audit partner.



Concurenta pe piata consultantei a crescut prin incorporarea de catre firma Ernst&Young a afacerilor detinute in Romania de defuncta Andersen. Ernst&Young a urcat astfel pe pozitia a doua, insa PricewaterhouseCoopers isi mentine pozitia de lider, pe o piata care ar putea depasi anul acesta 50 milioane de euro. razvan.voican@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels