Companii

Mai multe apartamente luminate, mai puţine firme: 30% din consumatorii comerciali de energie au stins becul în trei ani

Accesul la energie este unul dintre indi­catorii care plasează România la coada clasamentului global

Accesul la energie este unul dintre indi­catorii care plasează România la coada clasamentului global

Autor: Roxana Petrescu

02.09.2016, 00:07 583

În ciuda scăderii numărului de puncte de alimentare din sectorul noncasnic, cererea de energie s-a menţinut în ultimii trei ani de zile.

Numărul final al consu­ma­to­rilor de energie din România a rămas relativ constant în ultimii trei ani de zile, în contextul în care scăderea numărului de consu­ma­tori din sectorul non­cas­nic a fost echilibrată de evo­luţia pozitivă din partea populaţiei. Astfel, la finalul anului 2015, în România erau racordaţi la reţeaua de electricitate circa 8,9 milioane de puncte de consum, în contextul în care la finalul anului 2013 circa 9 milioane de consumatori erau alimentaţi cu energie.

Potrivit datelor publicate de Auto­ri­tatea Naţională de Reglementare în do­meniul Energiei, la finalul anului trecut circa 8,6 milioanede locuinţe erau conectate la re­ţeaua de energie, în creştere faţă de cele 8,49 de milioane de apartamanete sau case din 2013. Populaţia reprezintă circa 20% din con­sumul naţional de energie fiind un seg­ment care a înregistrat o evoluţie pozitivă în pe­rioada 2013-2015, semn pe de o parte al unei mai bune utilări a locuinţelor pe fondul creş­terii puterii de cumpărare, dar şi al noilor puncte de consum create odată cu finali­zarea unor proiecte rezidenţiale, de exemplu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO