Companii

OMV, Renault, Carrefour, Vodafone au explodat pe bursele străine. Pentru România acesta ar putea fi semnalul unei noi etape investiţionale

OMV, Renault, Carrefour, Vodafone au explodat pe bursele...

Autor: Ioana David

17.01.2014, 00:08 1514

Patru dintre companiile-mamă ale celor mai mari 20 de firme româneşti au avut o creştere pe bursele interna­ţio­nale de până la 53% în 2013, rezul­tate care vin în condiţiile în care bur­sele din Occident au avut cel mai bun an de după criză. În Ger­mania şi în SUA, spre exem­plu, bursele au ajuns la maxime istorice.

Astfel, acţiunile OMV, grup aus­triac care deţine cel mai mare producător de petrol şi gaze, Petrom, s-au majo­rat cu aproape 30%, în timp ce titlurile Voda­fone au câştigat mai bine de 50%. Carre­four, grup de origine franceză, care pe piaţa locală operează o reţea de peste 160 de magazine, a crescut cu 49%.

Un rezultat foarte bun a înregistrat şi Re­nault, proprietarul Automobile Dacia, cel mai mare constructor auto român, acţiunile sale ma­jo­rându-se cu 43%.

Din punct de vedere macroeconomic, la nivel mondial au existat semnale de revenire, iar ana­liştii notează că 2013 a fost un an bun pentru com­paniile din industrii ciclice.  Euforia de pe Bursă poate da semnalul că toate aceste firme sunt pregătite de noi investiţii inclusiv în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO